ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΕΩΣ ΣΗΜΑΤΩΝ

Για να πετύχετε τη μέγιστη ασφάλεια, η Quality Security Systems σας προτείνει να συνδεθείτε με Κέντρο Λήψεως Σημάτων Συναγερμού & Εικόνας.
 
Τι είναι το Κέντρο Λήψεως Σημάτων

Είναι ένας κεντρικός σταθμός στον οποίο εξειδικευμένοι χειριστές λαμβάνουν τα σήματα που στέλνει ο συναγερμός σας, και πράττουν αναλόγως.  Για να συνδεθείτε με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων θα πρέπει να διαθέτετε ένα από τα παρακάτω: τηλεφωνική γραμμή, κινητή τηλεφωνία ή σύνδεση internet (GSM, GPRS Communication Modules).


Γιατί να συνδεθείτε με Κέντρο Λήψεως Σημάτων


Γιατί το Κέντρο Λήψεως Σημάτων σας ειδοποιεί άμεσα εάν παραβιαστεί ο χώρος σας.  Σκεφτείτε να λείπετε από τον χώρο που θέλετε να προστατέψετε και κάποιος να τον παραβιάσει. Θα χτυπήσει η σειρήνα, θα ειδοποιηθεί το Κέντρο Λήψεως και αμέσως θα σας καλέσουν. Εφόσον πρόκειται όντως για παραβίαση, μέσα στα επόμενα λεπτά θα έχει φτάσει η αστυνομία, η οποία να τονίσουμε πως δίνει πάντα προτεραιότητα στις κλήσεις από Κέντρο Λήψεως Σημάτων, γιατί έχει εξακριβωθεί πως δεν πρόκειται για ψευδή συναγερμό.
 
Σε ποιες περιπτώσεις σας ενημερώνει το Κέντρο Λήψεως Σημάτων

Εκτός από την περίπτωση παραβίασης του χώρου σας, το κέντρο λήψεως Σημάτων μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με το πότε και ποιος χρήστης έχει οπλίσει και αφοπλίσει το συναγερμό. Εάν πρόκειται για επιχείρηση, μπορεί να σας ενημερώσει εάν κάποιος χρήστης έχει οπλίσει ή αφοπλίσει το συναγερμό, πέραν του ωραρίου λειτουργίας που εσείς έχετε ορίσει.   Επιπλέον, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων μπορεί να σας ειδοποιήσει εάν έχει γίνει διακοπή ρεύματος, ή εάν υπάρχει πτώση τάσης της μπαταρίας του συστήματος, οπότε και θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα.  Γενικότερα, μπορεί να σας ειδοποιήσει για την καλή λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής σύνδεσης και των συσκευών του συστήματος, με καθημερινά test. Στην περίπτωση που το Κέντρο Λήψεως δεν λάβει το test, τότε πάλι θα σας ενημερώσει, καθώς αυτό σημαίνει πως έχει χαθεί η επικοινωνία με τον Κεντρικό Σταθμό.

Εφόσον έχετε εγκαταστήσει πυρανιχνευτές στο σύστημα ασφαλείας, το Κέντρο Λήψεως Σημάτων μπορεί να σας ειδοποιήσει και σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση που διαθέτετε μπουτόν πανικού, και το πατήσετε όταν δεχθείτε κάποια απειλή, το Κέντρο Λήψεως λαμβάνει το σήμα που στείλατε, και ειδοποιεί αμέσως την αστυνομία.

Τέλος εάν βρεθείτε στην άσχημη θέση όπου κάποιος σας αναγκάσει να βάλετε τον κωδικό σας για να σταματήσει να χτυπάει ο συναγερμός, τότε υπάρχει ο κωδικός απειλής. Δεν είναι ο κωδικός που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλά ένας ειδικός κωδικός, όπου το Κέντρο Λήψεως καταλαβαίνει πως βρίσκεστε σε απειλή, και στέλνει αμέσως την αστυνομία.
Σε περίπτωση που έχετε τοποθετήσει κάμερες σε κάποιο χώρο, μπορείτε να συνδέσετε και αυτές στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων.  Έτσι σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει το χώρο σας και χτυπήσει ο συναγερμός, το κέντρο λήψεως σημάτων θα συνδεθεί με τις κάμερες του χώρου, οπότε και θα δει πότε ακριβώς και με ποιον τρόπο έγινε η παραβίαση.  Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο θα καλέσει την αστυνομία άμεσα, αλλά μπορεί να της δώσει και το ανάλογο οπτικό υλικό.